Clicky

Postul biblic

Postul biblic

 
Esti aici: Dumnezeu >> Postul biblic

Postul biblic – Este postul necesar pentru Biserica Crestina de azi?
Postul biblic este o disciplina biblica ce a fost incurajata de Isus Insusi, in timpul vietii Sale pe pamant. Atunci cand a fost intrebat de ce ucenicii Sai nu postesc, pe cand fariseii si ucenicii lui Ioan botezatorul posteau, Isus a raspuns: “Se pot jeli nuntasii cata vreme este mirele cu ei? Vor veni zile cand mirele va fi luat de la ei, si atunci vor posti” (Matei 9:15)

Isus dorea sa spuna ca postul va deveni o necesitate atunci cand mirele (Isus) urma sa fie luat din mijlocul ucenicilor. In timp ce Isus, Care era Dumnezeu in forma umana, era inca pe pamant, urmasii Sai se bucurau de o partasie stransa cu El. Isus le-a dat putere si autoritate, asa incat ei puteau predica, vindeca bolnavii si scoate duhurile necurate. Atunci cand Isus i-a trimis sa slujeasca celor din jur, le-a spus sa nu isi ia multe lucruri cu ei. “Apoi le-a mai zis: , i-au raspuns ei. Si El le-a zis:
Isus ii invata ca, dupa ridicarea Sa la cer, intreaga dinamica se va schimba si ca ei vor avea nevoie de alt fel de pregatire si grija. Postul urma sa fie o parte vitala a acestui nou fel de pregatire. Noul legamant este bazat pe faptul ca noi am primit totul in Cristos: “Binecuvantatsa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostrum Isus Cristos, care ne-a binecuvantat cu tot felul de binecuvantari duhovnicesti, in locurile ceresti, in Hristos (Efeseni 1:3).

Totusi, noi lucram impreuna cu Duhul Sfant dupa mantuire, prin multa rugaciune, meditatie, si studiul Cuvantului lui Dumnezeu. Pe langa aceste practici spirituale, crestinii ar trebui sa practice disciplina postului.

Postul biblic – exista o metoda corecta de post?
Postul biblic, spre deosebire de postul tinut pentru probleme medicale sau de sanatate, trebuie tinut cu o atitudine de seriozitate si sinceritate. Atunci cand postim, de abtinem intentionat de la mancare si renuntam de buna voie la gustul ei placut. Trupul are nevoie de hrana ca sa traiasca; prin urmare, inimile si mintile noastre trebuie sa fie concentrate si indreptate catre Dumnezeu pentru ca El sa fie intreaga noastra sursa de putere in timpul perioadei de post

Postul trebuie tinut intr-o atitudine de umilinta. Nu e nevoie ca cei din jur sa stie ca noi postim; postul este indreptat spre Dumnezeu. “Ci tu, cand postesti, unge-ti capul si spala-ti fata, ca sa te arati ca postesti nu oamenilor, ci Tatalui tau, care este in ascuns; si Tatal tau, care vede în ascuns, iti va rasplati” (Matei 6:17-18).

Dincolo de atitudinea noastra fata de Dumnezeu si fata de oameni, motivele noastre trebuie sa fie corecte. Trebuie sa postim pentru a ajuta la cresterea Imparatiei lui Dumnezeu cautand sa le slujim celor din jur. Profetul Isaia a primit din partea lui Dumnezeu motivele bune pentru a posti: “Iata postul placut Mie: dezleaga lanturile rautatii, deznoada legaturile robiei, da drumul celor asupriti si rupe orice fel de jug; imparte-ti painea cu cel flamand si adu in casa ta pe nenorocitii fara adapost; daca vezi pe un om gol, acopera-l, si nu intoarce spatele semenului tau.” (Isaia 58:6-7).

Postul poate dura o zi, trei zile, sapte zile sau chiar mai mult. Ar trebui sa cautam in rugaciune calauzirea lui Dumnezeu cu privire la perioada de post. Postul trebuie sa aiba un scop stabilit: ar ttrebui sa avem o idea clara cu privire la scopul si nevoia pentru care postim. Unul din motivele clare de post este trezirea spirituala: “Nu ne vei inviora iarasi…?” (Psalmul 85:6).

Postul biblic – Care sunt beneficiile postului crestin?
Postul biblic ne aduce intr-o partasie mai profunda cu Dumnezeu. In timp ce trupurile noastre sunt private de hrana cu scopul de a ne apropia de Dumnezeu, El promite sa se apropie de noi. Aceasta este o certitudine spiritual. Pe masura ce noi ne micsoram, El creste. Suntem intariti si reinnoiti ca indivizi: “..chiar daca omul nostru de afara se trece, totusi omul nostru dinauntru se innoieste din zi in zi” (2 Corinteni 4:16).

Chiar daca acest verset se aplica pentru destinul nostru vesnic, principiul se aplica si pentru viata de zi cu zi; atunci cand ne smerim si ne privam corpul in timpul postului, omul dinauntru este intarit si simturile noastre sunt mai acute. Acest principiu le-a fost de mare ajutor apostolilor din timpul bisericii primare. Deciziile lor au fost luate dupa perioade de post si rugaciune. Dumnezeu le-a dat calauzire si invatatura. “Pe cand slujeau Domnului si posteau, Duhul Sfant a zis: . Atunci, dupa ce au postit si s-au rugat, si-au pus mainele peste ei si i-au lasat sa plece” (Faptele apostolilor 13:2-3).

Imparati rau, destinati pentru pierzare, au primit indurare atunci cand s-au umilit si au postit (1 Imparati 21:29). Intreaga cetatea Ninive, inclusive animalele, au postit atunci cand s-a anuntat distrugerea ce plana asupra cetatii, anuntata de proorocul Iona – si Dumnezeu i-a crutat (Iona 3:10). Isus a fost pregatit in mod divin pentru lucrarea Sa pe pamant in timpul postului, intr-o perioada de infruntare a ispitei. Moise a asteptat 40 de zile ca Dumnezeu sa ii dea cele 10 porunci.

Asteptand reintoarcerea Mirelui, Domnul nostru Isus Cristos, postul exemplifica atitudinea noastra de foame spiritual – avem promisiunea ca vom fi saturati.. “Ferice de cei flamanzi si insetati dupa neprihanire, caci ei vor fi saturati” (Matei 5:6).

Afla mai multe!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?




Urmareste-ne:




English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Inchinare

Ce este Rugaciunea
Postul biblic
Postul si Rugaciunea
Postul crestin
Puterea Rugaciunii
Additional Content To Explore...

Partasie
Ucenicie
Slujire
Evanghelizare
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Postul biblic to My Google!
Add Postul biblic to My Yahoo!
XML Feed: Postul biblic
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.